top of page

Vanliga frågor

Funkar era katter för allergiker?

Kattallergin är väldigt individuell, det som funkar för en person kanske inte funkar för någon annan. Hos oss kan du som kattallergiker komma och gosa med våra katter. För bäst resultat är det bra om du kommer och träffar mamman först och gosar med och sedan även själva kattungen för säkerhetsskull. Det är för att kattungar utsöndrar mer allergener som kan framkalla allergi, och även om man känner av lite grann vid hämtning av katten inte innebär alltid att det inte kommer att gå över. Har man inte känt av något när man träffat mamman så finns det en stor chans att det går bra.  Vid bokning av hembesök hör av dig på mail, facebook eller telefon. Du får även med dig lite filt med katthår på att sova med under testperioden.

 

Vad får man vid köpet utav en katt?

Kattungarna levereras doldafel försäkrade, chippade, vaccinerade och besiktigade, med en bädd med mammalukt, tygkasse ocg kattvippa med vår logga på, ett startpaket med mat och leksak, ett välkomstbrev, stamtavla och mycket kärlek!
Alla våra avelskatter genomgår FIV, FELV, HCM, blodgruppering samt PKD tester för att säkerställa en säker avel av friska och underbara katter. Vi åker på utställningar med jämna mellanrum för att visa upp våra pälsklingar och se till så de får en snygg stamtavla med titlar bland släkten.
Vi stöttar alla våra kattungeköpare under hela kattens liv och ger råd samt hjälper till om man själv är intresserad av att ställa ut eller avla!

 

Hur många katter har ni?

Vi har 4st katter i hos Alohomora Paws vilka är  Hailey och Stella som bor i Nol och Leija och Karamelka som bor hos sina fodervärdar.

Hos Snowy Sapphires bor  Buba, Luna och Winky. Boniface bor hos fodervärd i Mölndal.

 

Kan man komma och titta på era katter?

Självklart! Är ni intresserade utav att köpa en katt utav oss eller testa er allergi hos oss är ni välkomna att kontakta oss så bokar vi in en tid då ni kan komma!

Referens

Alohomora paws är en seriös uppfödare o väldigt mån om sina katter. Noga med att kattungarna ska komma till bra o kärleksfulla hem. Vi är väldigt nöjda med vår nya gosiga lilla familjemedlem
 

 

Från den första kontakten sommaren 2019 till dess att vi fick hem vår fina kisse Alfons strax före jul samma år, så har uppfödaren varit helt fantastisk! Många frågor och många besök blev det under den tiden och de mottogs alltid med samma engagemang och värme. Alohomora Paws är en väldigt seriös och engagerad uppfödare. De är väldigt måna om sina katter, att de är friska och välmående på alla sätt, och att de slutligen hamnar hos rätt familj. När det blir dags för en kompis till vår Alfons i framtiden så kommer det helt klart att bli från samma uppfödare. Vi är så nöjda!

 

Vi är oerhört glada att vi valde att köpa vår lille kattunge från Beata & Alohomora Paws. Redan från första träffen när vi tingade vår lille honkatt var de behjälpliga såväl innan vi fick hämta hem henne, med möjlighet att hälsa på så ofta vi ville och träffa och se henne växa och ställa frågor, som efteråt med stöttning gällande första tiden, rekommendationer och annat smått & gott man inte alltid tänker på.
Om tiden kommer då vi vill utöka med en till liten katt så kommer vi utan tvekan välja Alohomora Paws igen!

 

Bumbledore, som numera kallas Bumble, är den mysigaste "lilla" pojk jag har. Han ger mig morgonpussar, fräser runt och leker med sin brosha-från-en-annan-morsha eller apport med mig. Han brukar ligga och mysa med oss (och hunden Vella) eller så hänger han ute på balkongen och luktar på dofter och spanar efter kråkor. Han förgyller min dag - varje dag

 

Efter många funderingar fram och tillbaka så bestämde jag mig tillslut för att skaffa katt igen efter att våran Diesel gick bort tack Beata för dit jpbb du lagt ner för att våran lille Baileys (f.d Fawkes) skulle bli den underbara trygga katt han är. Världens Goaste!

 

Köpte vår lilla Neva-kattunge Firenzo från SE* Alohomora Paws F-kull genom Beata. Direkt kände vi oss välkomnade in i familjen och blev uppmuntrade att hälsa på vår blivande familjemedlem så ofta vi kunde innan det var dags att hämta hem honom. Nu har vi haft vår kattunge hemma i några dagar och redan från första timmarna i sitt nya hus är han en trygg, rumsren, kelig och lekfull liten kattunge vilket tydligt visar det jobb Alohomora Paws som uppfödare lägger ner på sina katter.

 

Jag har haft många katter i mitt liv, och sörjt dem djupt när de har förvunnit. Efter att ha blivit änka för något år sedan kände jag, att jag ville ha en katt i mitt liv igen. Jag bestämde mig för en Neva Masquerade på grund av att det finns allergiker i min närhet. Kanske skulle det gå bra. Mina första försök att komma i kontakt med någon uppfödare misslyckades. En sa till och med, att hon inte ville ha folk springandes där och titta på katter … Till slut kom jag i kontakt med Alohomora Paws via Facebook. Där blev jag mottagen med öppna tassar. Jag fick komma med på intresselistan och efter ett tag föddes Edgar, som ende son till Beauty. Det var stort att förstå, att han skulle komma till mig. Det är så skönt att ha f.d. matte Beata ”i närheten”, för man kan fråga om allt. Edgar heter han på pappret, men här hemma går han under namnet Lucifer. Det betyder ursprungligen ljusbringare, men alla kattägare vet ju, att alla katter är lite fulla i fan ibland … Att vara född hos Alohomora Paws är en mycket bra start på kattlivet!

 

 

 

Rekommenderar verkligen Alohomora paws! Vi trodde aldrig vi skulle kunna ha katt pga allergi med astma, men det går SÅ bra med denna rasen! Allergikern har tom vår kisse sovandes i ansiktet om natten! Och känner ingenting av allergi eller astma! Helt fantastiskt! Att vi sedan skulle få lära känna denna fina uppfödarfamilj och deras härliga katter är ju sån lycka! En riktig fullträff! Vi har fått sån fin kontakt och så bra stöd hela vägen. Svar på frågor, råd och tips, alltid lika välkomnande och omtänksamma! Dessa uppfödare ger sina katter så mycket omtanke, kärlek, hantering och uppmärksamhet, och levererar orädda, kloka, nyfikna, barnvana och sociala kattungar som blir självklara familjemedlemmar direkt! De varmaste rekommendationer från hela vår familj, som är stolta ägare till världens finaste Alohomora paws Dumbledore.

 

Rekommenderar varmt denna uppfödare. Jättefina katter och lika fin familj som engagerar sig och ger kattungarna bästa möjliga start. Ställer alltid upp ifall frågor uppstår. Är så glad och tacksam att jag fått äran att bli ägare till en utav era charmtroll. Mvh/stolt ägare till Saphir (Aguamenti)

 

Jag letade länge för att hitta den katt jag länge längtat efter och hos Beata och Sonja hittade jag den bästa jag kan tänka mig!
Alltid till hjälp och svarar och ger tips, har alltid tid för att man ska komma över och träffa kattungarna!
Vill man ha en katt som följer efter en överallt och älskar att gosa så ska man träffa deras katter!
Katten blir inte mer Neva Masquerade!
Jag är hur nöjd som helst och kommer alltid vara det - Basils ägare Sam

 

Ester (Belena) är en helt fantastisk katt och ni har verkligen gjort ett gediget arbete med att ge oss bästa förutsättningar för ett fint liv tillsammans.
Det märks att ni hanterat henne mycket och verkligen gett henne mycket tid. Vi är så nöjda med vår älskade katt -Belenas ägare.

 

Är så nöjd över att vi valde att köpa katter av Alohomora Paws uppfödning. De brinner för sina katter och man får all hjälp man kan behöva inför ett köp. Köpte två kattungar och de har ett härligt temperament och det märks att de är uppfödda i en trygg miljö. Tack för allt Beata önskar en nöjd familj med två superfina missar - Bellatrix och Bermiones ägare

bottom of page